Srdcervúce FOTO: Chlapček chcel utiecť pred Islamským štátom, zahynul na mori

NETKY.SK • 3 September 2015, 12:10 • 2 min
Srdcervúce FOTO: Chlapček chcel utiecť pred Islamským štátom, zahynul na mori

ISTANBUL – Do Európy denne prichádzajú tisíce utečencov. Niektorým sa to však nepodarí. Na internete sa objavila fotografia krutej reality, ktorú migranti pri cestovaní zažívajú.

slovakia

left justify in out

Malý sýrsky chlapček sa včera spolu s 11 ďalšími utopil po tom, ako sa dva člny s 23 ľuďmi prevrátili na mori neďaleko tureckého Bodrumského polostrova. Okrem neho zahynuli v mori ďalšie štyri deti a jedna žena.

 

Fotografia bezvládneho telíčka chlapčeka s tvárou v piesku obletela svet. Na sebe mal červené tričko a šortky. Jeho telo vylovil z vody turecký vojak.

 

 

 

Chlapčeka identifikovali ako Aylana Kurdiho (†3), ktorý utekal so svojou rodinou zo Sýrie. Rodinu však postihol tragický osud. Okrem malého Aylana sa počas plavby utopil aj jeho päťročný brat Galip a ich matka.

 

 

 

Podľa tureckých médií rodina utekala pred Islamským štátom a plavili sa z juhozápadného Turecka na grécky ostrov Kos v Egejskom mori.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies