Srdce pustilo Fryea späť na palubovku

NETKY.SK • 1 Október 2013, 10:28 • 2 min
Srdce pustilo Fryea späť na palubovku

PHOENIX - Nad kariérou amerického basketbalistu Channinga Fryea sa celý rok vznášali mraky neistoty, ale pred ďalšou sezónou NBA začína vychádzať slnko.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročnému 211 cm vysokému krídelníkovi pred rokom o takomto čase pri bežnej prehliadke na začiatku prípravného kempu Phoenixu Suns zistili zväčšenie srdcového svalu - pravdepodobne ako následok vírusového ochorenia. Vynechal celý ročník a hrozil mu úplný koniec kariéry. Vírus síce zostáva záhadou, ale viacerí lekári sa zhodli na tom, že je pripravený vrátiť sa do tímu Suns.

"Neprišli sme na nijaké vysvetlenie. Mohlo to byť tisíc rôznych vecí. Ako keby bolo moje srdce rok prechladnuté. Ale teraz je to preč a cítim sa lepšie," povedal najstarší hráč v omladenom kádri arizonského tímu a ešte raz sa vrátil k premaródovanému obdobiu: "Stále mám z toho zvláštny pocit. Bol to jeden z najťažších rokov v mojom živote, pretože som nemohol nič robiť. Žiadna rehabilitácia, nesmel som na palubovku, tréning bol vylúčený. Mohol som iba sedieť a čakať a liečiť sa." 

Noví muži vo vedení Suns - generálny manažér Sean McDonough a tréner Jeff Hornacek - nenechali v Suns kameň na kameni. Osvedčený trojkár s kariérnym priemerom úspešnosti streľby spoza oblúka 39 percent by si však v tíme s dvoma strednými rozohrávačmi mal nájsť svoje miesto. "Myslím si, že by sa uplatnil na poste vysokého krídla, možno dokonca centra. Spolu s trénerom chceme hrať celoplošný basketbal a vysoký krídelník s presnou rukou je súčasťou tohto plánu. Channing je jedným z najlepšie streľajúcich vysokých hráčov v lige," povedal McDonough. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies