Srbským rodičom, ktorí si nedajú zaočkovať deti, hrozí značný finančný postih

NETKY.SK • 24 Február 2016, 21:28 • 2 min
Srbským rodičom, ktorí si nedajú zaočkovať deti, hrozí značný finančný postih

BELEHRAD - Rodičom v Srbsku, ktorí nepovolia zaočkovanie svojich potomkov, hrozí po tom, ako dnes parlament v Belehrade schválil príslušnú legislatívnu zmenu, finančný trest vo výške troch priemerných mesačných zárobkov.

slovakia

left justify in out

Podľa zákona o ochrane obyvateľstva pred infekčnými ochoreniami môžu takíto rodičia dostať pokutu až 150.000 dinárov.

 

Zákon sa týka očkovania proti ochoreniam ako tuberkulóza, diftéria, tetanus, čierny kašeľ, detská obrna, osýpky, rubeola, príušnice, hepatitída typu B, ako aj ochoreniam spôsobeným pneumokokmi či chorobám spôsobeným baktériami Haemophilus influenzae typu B.

 

Informácie priniesla tlačová agentúra MTI.

 

Druhý muž srbského rezortu zdravotníctva Zoran Panajotovič pre denník Blic uviedol, že deti bez všetkých povinných očkovaní nebude možné zapísať do základnej školy.

 

Tresty budú v zmysle novej úpravy hroziť aj všetkým, ktorí uvedú mylné falošné informácie, respektíve budú zavádzať lekára, nebudú dodržovať pravidlá karantény alebo iné predpisy pri cestách do krajín s výskytom alebo epidémiou niektorej z infekčných chorôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies