Srbský prezident chce referendum o Kosove, nezávislosť nepodpíše

NETKY.SK • 29 December 2014, 18:48 • 2 min
Srbský prezident chce referendum o Kosove, nezávislosť nepodpíše

BELEHRAD - Srbský prezident Tomislav Nikolič v nedeľu vyhlásil, že kľúčové rozhodnutia vlády v rámci budúceho vzťahu Srbska ku Kosovu musia byť predmetom referenda. Ú tak urobiť odmieta.

slovakia

left justify in out

Prezident v televíznom rozhovore vyjadril názor, že ľudia majú právo rozhodnúť, či príjmu podmienky EÚ v tejto veci. Podľa vlastných slov však ani on sám nevie, či blok podmieňuje budúce členstvo Srbov v únii uznaním nezávislosti Kosova. Ako ho cituje portál Balkan Insight, "ak by to tak bolo, išlo by o znak toho, že nás nechcú".

 

"Musí sa konať referendum. Akokoľvek občania rozhodnú, tak to bude. Ak však obyvatelia povedia, že mám podpísať kosovskú nezávislosť, rezignujem," povedal Nikolič známy svojím odmietavým postoj k jednostrannému vyhláseniu nezávislosti bývalej srbskej provincie spred takmer siedmich rokov. Jej samostatnosť uznalo viac ako 100 členských krajín OSN. Srbsko, Rusko či päť krajín EÚ tak urobiť odmieta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies