Srbský premiér Vučič sa obáva, že situácia v Macedónsku vyvolá novú vojnu

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 15:38 • 2 min
Srbský premiér Vučič sa obáva, že situácia v Macedónsku vyvolá novú vojnu

BRUSEL - Srbský premiér Aleksandar Vučič sa obáva, že prebiehajúca kríza v susednom Macedónsku by mohla rozdúchať nový konflikt v západnej časti Balkánskeho polostrova.

slovakia

left justify in out

"Po prvý raz pociťujem určité obavy. Vnímam, že tu niečo nie je v poriadku," uviedol Vučič pre novinárov v Bruseli, odpovedajúc na otázku, či sa vzhľadom na situáciu v Macedónsku obáva novej vojny v predmetnom regióne.
     

"Nepotrebujeme nijaké nepokoje či jedinú iskru, ktorá by mohla podpáliť Bosnu alebo iné časti západného Balkánu. Spravíme všetko, aby sme situáciu upokojili. Myslím si, že nás v tom podporí aj EÚ," povedal Vučič.
     

Predseda srbskej vlády sa v Bruseli stretol s ministrami zahraničných vecí členských štátov EÚ, ktorí sa angažujú v skupine s názvom Priatelia Srbska.
     

Niekoľko stoviek opozičných aktivistov strávilo dnešnú noc v macedónskej metropole Skopje v tábore pred sídlom vlády. Demonštranti sa vyhrážajú, že sa nepohnú z miesta, pokiaľ tamojší premiér Nikola Gruevski neodstúpi.
     

Demonštranti žiadajú odstúpenie predsedu vlády v dôsledku škandálu okolo odpočúvania, ktorý Macedónsko uvrhol do najhoršej politickej krízy, odkedy bola krajina v roku 2001 na pokraji občianskeho konfliktu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies