BRATISLAVA – Keď chorvátska kuchyňa, tak určite nemôžeme zabudnúť na tento recept.
Suroviny:
Vysoký bôčik, soľ, korenie, čerstvá petržlenová vňať, paradajky, papriky, 2 väčšie cibule, masť,
Príprava receptu:
Mäso umyjeme, osušíme a v strede nakrojíme tak, aby vzniklo otvor. Z vonku aj z vnútra nasolíme, posypeme mletím korením. Kapsu naplníme nakrájanými paprikami a paradajkami. Otvor zašijeme, alebo použijeme kovové ihly, alebo špáradlá. Preložíme do pekáča. Na masti speníme nakrájanú cibuľu, nalejeme na mäso aj s výpekom, podlejeme vodou a dáme piecť. Pred koncom pečenia obložíme mäso paprikami, paradajkami a dáme dopiecť. Upečený bôčik posypeme na hrubo nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies