Srbský pečený bôčik

NETKY.SK • 30 Apríl 2016, 09:00 • 2 min
Srbský pečený bôčik

BRATISLAVA – Keď chorvátska kuchyňa, tak určite nemôžeme zabudnúť na tento recept.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

Vysoký bôčik, soľ, korenie, čerstvá petržlenová vňať, paradajky, papriky, 2 väčšie cibule, masť,

 

Príprava receptu:

Mäso umyjeme, osušíme a v strede nakrojíme tak, aby vzniklo otvor. Z vonku aj z vnútra nasolíme, posypeme mletím korením. Kapsu naplníme nakrájanými paprikami a paradajkami. Otvor zašijeme, alebo použijeme kovové ihly, alebo špáradlá. Preložíme do pekáča. Na masti speníme nakrájanú cibuľu, nalejeme na mäso aj s výpekom, podlejeme vodou a dáme piecť. Pred koncom pečenia obložíme mäso paprikami, paradajkami a dáme dopiecť. Upečený bôčik posypeme na hrubo nakrájanou petržlenovou vňaťou.

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies