Srbský futbalista Rundič trénuje po operácii individuálne, nechce nič uponáhľať

NETKY.SK • 24 August 2016, 16:24 • 2 min
Srbský futbalista Rundič trénuje po operácii individuálne, nechce nič uponáhľať

BRATISLAVA - Srbský futbalista Milan Rundič rozšíril rady ŠK Slovan Bratislava pred začiatkom sezóny 2016/2017, po príchode z AS Trenčín podpísal s "belasými" kontrakt na štyri roky.

slovakia

left justify in out

V prípade 24-ročného dôrazného stopéra (nar. 29. marca 1992) nastáva v súčasnosti záverečná fáza jeho rekonvalescencie po januárovom zranení kolena, ktoré si vyžiadalo aj náročný operačný zákrok. Na ligových trávnikoch by sa mohol objaviť ešte v priebehu jesennej časti tohto ročníka. "Verím, že začiatkom októbra sa vrátim na ihrisko. Zatiaľ trénujem individuálne podľa týždenných plánov od fyzioterapeuta a kondičných trénerov. Nechcem radšej nič uponáhľať. Keď budem stopercentne v poriadku, zapojím sa do tréningov s mužstvom," uviedol v rozhovore na klubovom webe Rundič na margo svojho zdravotného stavu.

 

Rodák z Belehradu absolvoval plastiku krížneho väzu, pri ktorej trvá veľmi dlho, kým je koleno športovca znova stopercentné. "Momentálne je koleno približne v osemdesiatpercentnom stave oproti normálu. Zranenie sa mi prihodilo v januári na prvom tréningu. Vo februári som absolvoval operáciu v Bruseli a potom som sa striedavo pripravoval doma v Srbsku a Belgicku," doplnil Milan Rundič.


Osemmesačná pauza od futbalu je pre každého hráča veľmi dlhá. Letná akvizícia úradujúceho vicemajstra nie je výnimkou, nutkanie vybehnúť na ihrisko máva veľmi silné. "Najťažšie to je pri tréningoch, keď chalani idú trénovať von s loptou a ja viem, že ešte nemôžem ísť s nimi. Musím však byť trpezlivý a počkať si na správny moment. Potom začnem naplno zaberať s ostatnými," vyhlásil srbský legionár v drese ŠK Slovan, ktorý verí, že po náročnom začiatku sezóny a trénerskej zmene je mužstvo na dobrej ceste.

 

"Belasí" naposledy zdolali doma lídra tabuľky zo Žiliny 1:0, na lavičke bratislavského klubu už sedel nový srbský kouč Ivan Vukomanovič spolu asistentom - krajanom Vladimirom Radenkovičom. "Chodím na naše zápasy a verím, že sa hra i výsledky zlepšia. Trénerská zmena tiež priniesla určitý impulz. Hlavného trénera som osobne nepoznal, ale mal som informácie, že je to veľmi kvalitný kouč. Počas kariéry som sa už stretol s asistentom Radenkovičom, ktorý ma v mladšom doraste trénoval v klube FK Rad Belehrad. Osobne sme sa poznali už pred jeho príchodom do Slovana," poznamenal Milan Rundič.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona