Srbský denník Blic zverejnil totožnosť Sýrčana, ktorého pas sa našiel v Paríži

NETKY.SK • 15 November 2015, 09:35 • 2 min
Srbský denník Blic zverejnil totožnosť Sýrčana, ktorého pas sa našiel v Paríži

BELEHRAD - Srbské médiá zverejnili totožnosť Sýrčana, ktorého pas sa našiel v blízkosti tela jedného z páchateľov piatkových útokov v Paríži.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v noci nadnes agentúra DPA.

 

Belehradský denník Blic vo svojom dnešnom vydaní uverejnil fotokópiu tohto cestovného dokladu vydaného na meno Ahmad Almohammad. Muž má podľa pasu 25 rokov.

 

Denník Blic neodhaľuje svoj zdroj, z ktorého získal snímku pasu, ale píše, že srbské úrady dostali od francúzskych bezpečnostných zložiek žiadosť o pomoc a sprístupnenie databázy do krajiny prichádzajúcich migrantov.

 

Podľa správy denníka Blic grécke úrady zaregistrovali Almohammada 3. októbra. Potom 7. októbra prešiel z Macedónska na územie Srbska, pričom použil hraničný priechod Preševo, kde ho srbské úrady zaregistrovali a kde požiadal o azyl, čo je medzi utečencami bežná prax. Krátko na to však odišiel do Chorvátska, spresnil Blic.

 

Chorvátsky denník Večernji list vo svojom vydaní potvrdil, že tento muž vstúpil na územie Chorvátska zo Srbska. V Chorvátsku sa dal 8. októbra zaregistrovať v migračnom centre v Opatovci. Jeho meno nevyvolalo žiadnu pozornosť, čo znamená, že nebol považovaný za podozrivého či nebezpečného. Prešiel dokonca aj kontrolou, či pri sebe nemá zbraň. Neskôr sa z Chorvátska presunul do Rakúska.

 

Srbsko a Grécko ležia na balkánskej migračnej trase, ktorú využívajú utečenci z Blízkeho východu a Afriky, aby sa dostali do západnej Európy.

 

V sobotu sa vo francúzskych médiách objavila správa, že dvaja z ľudí podozrivých zo spáchania útokov v Paríži sa mohli do Francúzska dostať z Grécka, ktoré migrantom slúži ako vstupná brána na balkánsku trasu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies