Srbsku pomôže chrániť štátne hranice nielen Maďarsko, ale aj Rakúsko a Nemecko

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 18:24 • 2 min
Srbsku pomôže chrániť štátne hranice nielen Maďarsko, ale aj Rakúsko a Nemecko

BELEHRAD - Aj experti nemeckej a rakúskej polície sa zapoja do srbsko-maďarskej ochrany macedónsko-srbskej štátnej hranice, aby tak zastavili vlnu ilegálnej migrácie. Spomínané štyri krajiny vytvoria aj spoločnú databázu o migrantoch.

slovakia

left justify in out

To sú závery dnešného rokovania vedúcich predstaviteľov policajných zborov Maďarska, Nemecka, Rakúska a Srbska v Belehrade, vyplýva z informácií tlačovej agentúry MTI.
     

Spomínaní odborníci v zmysle dohody posúdia, koľko ľudí, respektíve aké technické prostriedky sú potrebné na zníženie počtu pokusov o ilegálne prekročenie štátnej hranice.
     

O zriadení spoločnej databázy informoval na tlačovej konferencii po rozhovoroch hostiteľ schôdzky, riaditeľ srbskej polície Milorad Vejovič, podľa ktorého by databáza mohla byť pomôckou i s ohľadom na fakt, že mnohí z migrantov nemajú pri sebe žiadne dokumenty totožnosti, takže je ich ťažké identifikovať. Môžu byť medzi nimi aj ľudia s inými zámermi, pripustil a dodal, že databáza by mala byť k dispozícii v priebehu niekoľkých dní a mala by pomôcť aj pri identifikácii potenciálnych páchateľov teroristických akcií. Srbsko je však v tejto sfére považované za bezpečnú krajinu a jeho orgány robia maximum pre prevenciu podobných akcií, ubezpečil.
     

Na ochrane srbsko-macedónskej štátnej hranice sa, ako pripomenul srbský predstaviteľ, podieľa už niekoľko dní desiatka maďarských pohraničníkov. Rakúsko tam namiesto pôvodne plánovaných 40 mužov vyšle 80 policajtov. Na srbsko-maďarskej štátnej hranici pomáha s ochranou srbskej strane aj šesť policajtov z Maďarska a rovnaký počet ich kolegov z Rakúska.
   

Ďalší účastníci schôdzky, Konrad Kogler z Rakúska a Dieter Roman z Nemecka, ubezpečili srbskú stranu o pripravenosti pomôcť pri ochrane štátnych hraníc a podobne ako maďarský účastník Károly Papp zdôraznili, že všetky účastnícke krajiny majú zhodný záujem zabrániť ilegálnej migrácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies