Srbskou továrňou na muníciu otriasla séria výbuchov

NETKY.SK • 4 Jún 2021, 10:33 • 2 min
Srbskou továrňou na muníciu otriasla séria výbuchov

BELEHRAD - Továrňou na výrobu munície v strednom Srbsku v piatok nadránom otriasla séria explózií, ktorá si vyžiadala evakuáciu robotníkov a obyvateľov z okolia. Z oblasti našťastie nehlásia zranených.

slovakia

left justify in out

Explózie v muničnom sklade továrne Sloboda v Čačaku, zhruba 140 kilometrov južne od Belehradu, vyvolali sériu detonácií a obrovský požia. Polícia uzavrela cesty do mesta a ľudí žijúcich v blízkosti továrne evakuovala. Robotníci, ktorí boli v závode, sa skryli v suteréne, keď začali výbuchy. Príčina incidentu zatiaľ nie je známa.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Francúzsko poslalo do Libanonu predbežnú správu o ničivej explózii v bejrútskom prístave

Úrady uviedli, že hasiči budú môcť ísť do továrne zhodnotiť situáciu 24 hodín po poslednej detonácii. Podľa miestnych médií bolo aj ráno, niekoľko hodín po tom, ako okolo 1:30 začali, počuť sporadické detonácie.

„Mali sme šťastie, že výbuch nenastal vo výrobných halách,“ povedal pre štátnu televíziu RTS starosta Čačaku Milun Todorovič.

Sloboda je najväčšia továreň na výrobu munície v Srbsku. Počas vojny v Kosove v roku 1999 ju bombardovali sily NATO.

Mohlo by vás zaujímať: Štátna tajomníčka Brocková uviedla, že Slovensko podporuje skoré sformovanie stabilnej libanonskej vlády



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies