Srbsko zasiahol mráz, v deviatich okresoch vyhlásili mimoriadnu situáciu

NETKY.SK • 9 Január 2017, 12:11 • 2 min
Srbsko zasiahol mráz, v deviatich okresoch vyhlásili mimoriadnu situáciu

BELEHRAD - V deviatich srbských okresoch vyhlásili mimoriadnu situáciu v dôsledku mrazivého počasia a snehových závejov, informovala dnes spravodajská stanica B-92.

slovakia

left justify in out

Podľa ministerstva vnútra sú na tom najhoršie obce ležiace na juhu, juhozápade a juhovýchode Srbska. Od 6. januára úrady evakuovali do bezpečia približne 6120 ľudí a 70 vozidiel. Do záchranných operácií zapojili aj jednotky ministerstva vnútra a armády.

 

Zhruba desať horských dedín v okrese Vladičin Han zostalo počas uplynulého víkendu odrezaných od sveta v dôsledku až tri metre vysokých závejov.

 

Najnižšiu teplotu, mínus 33 stupňov Celzia, namerali v nedeľu v meste Sjenica na juhozápade krajiny. Ministerstvo dopravy sa rozhodlo prerušiť dopravu na riekach Sáva a Dunaj, na ktorých sa tvorí ľad.

 

Vodiči dostali odporúčanie, aby vystrojili svoje vozidlá zimnou výbavou a rešpektovali pravidlá cestnej premávky a pokyny úradov. Mrazivé počasie bude trvať v Srbsku do stredy, ranné teploty sa budú pohybovať medzi mínus desať až mínus 18 stupňov Celzia. V niektorých oblastiach klesnú až na 25 stupňov pod nulu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies