Srbsko zakázalo dovoz tovarov z Chorvátska

NETKY.SK • 24 September 2015, 08:55 • 2 min
Srbsko zakázalo dovoz tovarov z Chorvátska

BELEHRAD - Srbsko zakázalo nákladnú prepravu z Chorvátska a dovoz tovarov pre spor o pohyb migrantov cez spoločné hranice oboch krajín.

slovakia

left justify in out

Belehrad embargo zaviedol ako odvetné opatrenie na obmedzenia na hraniciach prijaté Chorvátskom, ktoré je členom Európskej únie. Záhreb svojho východného suseda obvinil z toho, že tok migrantov cez Balkán smeruje na chorvátske hranice. Chorvátsko preto zakázalo na svoje územie vstup všetkých nákladných áut zo Srbska okrem tých, ktoré prepravujú rýchlo sa kaziace tovary.


Belehrad požiadal Chorvátsko, aby blokádu zrušilo do polnoci zo stredy na štvrtok a po uplynutí tejto lehoty Srbsko vyhlásilo, že nemá inú možnosť, ako zaviesť opatrenia na ochranu svojej štátnosti. "Od tohto okamihu srbská polícia nedovolí cez nijaké hraničné priechody vstup nijakých vozidiel s tovarom z Chorvátska ani nijakých nákladných áut prepravujúcich tovary vyrobené v Chorvátsku," povedal novinárom po polnoci zo stredy na štvrtok srbský minister vnútra Nebojša Stefanovič.


Lídri Európskej únie na stredajšom summite sľúbili prinajmenšom 1 mld. eur pre sýrskych utečencov na Blízkom východe a užšiu spoluprácu s cieľom zabrzdiť prílev migrantov do Európy. Eurokomisár pre hospodárske záležitosti Pierre Moscovici, ktorý má na starosti dohľad nad rozpočtami členských krajín eurozóny, preskúma ekonomický vplyv migračnej krízy a zistenia predloží 5. októbra na pravidelnom stretnutí ministrov eurozóny v Luxemburgu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies