Srbsko vypísalo tender na predaj 51-% podielu v JAT Airways

NETKY.SK • 2 August 2011, 09:06 • 2 min
Srbsko vypísalo tender na predaj 51-% podielu v JAT Airways

Srbsko vypísalo tender na predaj 51-% podielu v JAT Airways - Svet Srbsko otvára dvere investorom v leteckej doprave. Vláda v Belehrade dnes vypísala tender na predaj 51-% podielu v štátnych aerolíniách JAT Airways.

slovakia

left justify in out

img

Srbsko otvára dvere investorom v leteckej doprave. Vláda v Belehrade dnes vypísala tender na predaj 51-% podielu v štátnych aerolíniách JAT Airways.
      Kabinet sa ich pokúšal sprivatizovať už v roku 2008. Dúfal, že sa mu podarí získať 51 miliónov eur z predaja aerolínií spoločnosti Turkish Airlines, ale k dohode nakoniec nedošlo.
      Vlani v novembri sa preto Belehrad obrátil na poradenskú firmu Deloitte, ktorá dostala 12 mesiacov na to, aby urobila analýzu stavu financií JAT Airways a pomohla im nájsť strategického partnera. Prípadní záujemcovia by mali mať zisk za minulý rok vyšší ako 200 miliónov eur.
      Ponuky je možné predkladať do 30. septembra. JAT Airways v roku 2009 vykázali stratu 16,5 milióna eur a museli si požičať 51,5 milióna eur od vlády, aby obnovili premávku a pripravili sa na vstup potenciálneho partnera. V snahe znížiť straty aerolínie vlani predali budovu riaditeľstva v Belehrade telekomunikačnej spoločnosti Telekom Srbije za 10,4 milióna eur.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies