Srbsko vyhlásilo štátny smútok: Šialený útočník zastrelil 13 ľudí vrátane svojej matky a syna

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 08:00 • 2 min
Srbsko vyhlásilo štátny smútok: Šialený útočník zastrelil 13 ľudí vrátane svojej matky a syna

BELEHRAD - Srbská vláda vyhlásila na stredu štátny smútok v reakcii na utorkové vyčíňanie šialeného útočníka, ktorý zastrelil 13 ľudí vrátane jedného dieťaťa. K incidentu prišlo v dedinke Veľká Ivanča asi 50 kilometrov od Belehradu. Vláda sa v stredu na stretla na mimoriadnom rokovaní, na ktorom vyjadrila rodinám obetí svoju sústrasť.

slovakia

left justify in out

Páchateľa identifikovali ako 60-ročného Ľubišu Bogdanoviča. Vo svojom dome najskôr zastrelil vlastného syna a následne sa vybral k susedom. Podľa výpovedí jeho známych sa správal úplne normálne, nebol násilníkom a s dedinčanmi mal bezproblémové vzťahy. Motív jeho činu zatiaľ nie je známy. Strelec sa po incidente pokúsil spáchať samovraždu, nepodarilo sa mu to však. 

Bogdanovičovými obeťami je šesť žien, rovnaký počet mužov a jedno dieťa. Strelec zabil aj vlastnú matku a svojho 42-ročného syna. Išlo o najhoršiu tragédiu tohto druhu v balkánskej krajine za posledných 20 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies