Srbsko uvažuje nad využitím armády pri riešení migračnej krízy

NETKY.SK • 24 Február 2016, 21:27 • 2 min
Srbsko uvažuje nad využitím armády pri riešení migračnej krízy

BELEHRAD - Srbsko uvažuje nad možnosťou, že do riešenia migračnej krízy zapojí aj armádu, keďže krajina zápasí s prílevom ľudí, ktorí nemôžu pokračovať v ceste do Európskej únie. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na srbského ministra spravodlivosti Nikolu Selakoviča.

slovakia

left justify in out

Minister uviedol, že vláda a bezpečnostní predstavitelia diskutovali o takomto scenári na dnešnom zasadnutí. Dodal, že bezpečnostný systém Srbska je v stave pohotovosti, čo sa týka aj armády.

 

Selakovič vyhlásil, že Srbsko čelí tlaku tzv. ekonomických migrantov, prevažne z Afriky alebo Ázie, ktorým neudelia v EÚ štatút utečenca.

 

V Grécku a ďalších krajinách na Balkáne už uviazli stovky ľudí, pretože im neumožnili cestovať ďalej na západ. Objavili sa obavy z nestability v tomto nevyrovnanom regióne, a to v prípade, že počty uviaznutých narastú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies