Srbsko po záplavách: Šabac i Obrenovac sužujú obavy z epidémií

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 16:43 • 2 min
Srbsko po záplavách: Šabac i Obrenovac sužujú obavy z epidémií

BELEHRAD - Za "hrozivú" označili dnes zdravotnícke orgány v západosrbskom meste Šabac tamojšiu epidemiologickú situáciu.

slovakia

left justify in out

Ide o dôsledok nedávnych ničivých povodní.
     

V postihnutých oblastiach totiž hrozí západonílska horúčka, ktorú v meste Šabac zaznamenali už vlani a ktorá si v Srbsku v roku 2013 vyžiadala celkove 32 životov. 
     

Ďalším nebezpečím je leptospiróza, rozšírená medzi potkanmi a myšami, ktorá sa na ľudí môže preniesť nielen znečistenou vodou, ale aj prostredníctvom moču, krvi alebo tkaniva infikovaných zvierat. Toto ochorenie má obvykle priebeh podobný chrípke, môže mať však aj ťažký, ba i veľmi ťažký priebeh s uzdravením v priebehu niekoľkých týždňov.
     

Nielen úrady v Šabci, ale aj Obrenovci, kde za povodne niektorí kritici vinia aj nesprávne kroky vedenia mesta, kompetentní priznali, že boj s komármi nebol doteraz úspešný, respektíve priniesol iba minimálne výsledky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies