Srbsko otvorí v septembri misiu pri NATO

NETKY.SK • 31 August 2010, 07:29 • 2 min
Srbsko otvorí v septembri misiu pri NATO

Srbsko otvorí v septembri misiu pri NATO

slovakia

left justify in out

img

Srbsko otvorí svoje zastupiteľstvo pri Severoatlantickej aliancii v septembri, keď srbský minister obrany Dragan Šutanovac navštívi Brusel. Informoval o tom dnes hovorca jeho rezortu.
      "Zatiaľ nemáme presný dátum, ale malo by k tomu dôjsť k septembri," povedal hovorca.
      Srbsko má rozpačité vzťahy s NATO, ktoré v roku 1999 bombardovalo bývalú Juhosláviu s cieľom ukončiť konflikt v Kosove, čím fakticky ukončilo kontrolu Belehradu nad týmto regiónom. Vzťahy sa zlepšili po páde Slobodana Miločeviča, čo v roku 2006 viedlo k pozvaniu Srbska do programu Partnerstvo za mier. Opätovné napätie však spôsobilo uznanie nezávislosti Kosova početnými západnými krajinami.
      Niektorí srbskí politici, vrátane expremiéra Vojislava Koštunicu, vnímajú NATO ako nepriateľa vzhľadom na bombardovanie a podporu Kosova. NATO má v provincii stále mierové sily, ktorých veľkosť sa od roku 1999 znížila z 50.000 na 10.000 vojakov.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies