Srbsko odsúdilo novú "železnú oponu" v Európe

NETKY.SK • 21 September 2015, 15:40 • 2 min
Srbsko odsúdilo novú "železnú oponu" v Európe

BELEHRAD - Srbský minister zahraničných vecí Ivica Dačič dnes odsúdil Európsku úniu za nečinnosť v utečeneckej kríze na kontinente a za to, že umožnila členským štátom EÚ stavať ploty, ktoré Dačič nazval novou "železnou oponou".

slovakia

left justify in out

Minister uviedol, že "hranice sa takto zatvárajú iba počas vojen a EÚ sa správa tak, akoby sa toto dialo na inej planéte".

 

Dačič poskytol vyjadrenia dnes vo Varšave na začiatku dvojtýždňovej konferencie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), informovala tlačová agentúra AP.

 

Dačič tiež povedal, že nie je správne, že Srbsko nebude zahrnuté medzi účastníkov stredajšieho summitu EÚ, ktorý sa bude zaoberať riešením migračnej a utečeneckej krízy. Srbsko nepatrí do 28-člennej EÚ, ale za posledných niekoľko mesiacov prešlo cez jeho územie vyše 150.000

 

Dačič pripomenul "šťastie", ktoré zavládlo v Európe, keď v roku 1989 padol Berlínsky múr, a vyhlásil, že krajiny bývalej Juhoslávie "sa nenechajú umiestniť za ďalšiu železnú oponu".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies