Srbsko je pripravené rokovať o prijatí migrantov

NETKY.SK • 4 September 2015, 15:47 • 2 min
Srbsko je pripravené rokovať o prijatí migrantov

OCHRID - Srbsko je ochotné rokovať o prijatí dohodnutého počtu migrantov a zdieľať tak toto bremeno s Európskou úniou, do ktorej hodlá vstúpiť. Informoval o tom dnes srbský minister vnútra Nebojša Stefanovič, ktorého citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Pre nás ako krajinu, ktorá chce byť členom EÚ, je to vhodný čas ukázať, že sme pripravení na túto úlohu," uviedol Stefanovič na margo predbežného plánu 28 členských štátov únie.

 

Šéf srbského rezortu vnútra zároveň vyjadril obavy ohľadom účinkov plánovaných opatrení Maďarska uzavrieť od 15. septembra svoje hranice kvôli migrantom prúdiacim zo Srbska.

 

"Tento krok nepomôže zastaviť migráciu. Jedinou otázkou je, ako sa k tomu postavíme a ako sme pripravení na ich prijatie," dodal Stefanovič pre Reuters v macedónskom meste Ochrid.

 

Srbský minister zahraničných vecí Ivica Dačič začiatkom týždňa kritizoval podľa neho neúplnú a nejednotnú utečeneckú politiku EÚ. Za neserióznu označil v tejto súvislosti pomoc Srbsku a Macedónsku vo výške 1,7 milióna eur.

 

Dačič pripustil, že Srbsko nedokáže problém s utečencami riešiť a očakáva preto jasnú politiku EÚ v tejto oblasti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona