Srbsko hlasuje v prezidentských voľbách

NETKY.SK • 2 Apríl 2017, 10:16 • 2 min
Srbsko hlasuje v prezidentských voľbách

BELEHRAD - Občania Srbska hlasujú dnes v prezidentských voľbách, ktoré sa všeobecne považujú za skúšku verejnej podpory pre populistického premiéra Alexandra Vučiča a jeho autokratickú vládu, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že Alexandar Vučič - ultranacionalista, z ktorého sa však postupom času stal proeurópsky zmýšľajúci politik - nad svojimi desiatimi opozičnými protikandidátmi zvíťazí a v dnešnom prvom kole volieb získa potrebnú väčšinu viac než 50 percent hlasov.

 

Druhé kolo volieb by sa v prípade, ak ani jeden kandidát nezíska viac než 50 percent potrebných hlasov, malo konať 16. apríla.

 

Podľa výsledkov prieskumov verejnej mienky sú pre Vučiča tromi najnebezpečnejšími vyzývateľmi bývalý ombudsman Saša Jankovič (2007-2017), niekdajší minister zahraničných vecí Vuk Jeremič (2007-2012) a komik Luka Maksimovič, známy pod pseudonymom Ljubiša Preletačevič Beli.

 

Volebné miestnosti sa zatvárajú o 20.00 h SEČ. Predbežné výsledky by mali byť známe o niekoľko hodín neskôr a úplné oficiálne výsledky v pondelok. Exit polly sa v prípade tohto hlasovania zverejňovať nebudú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona