Srbsko chce zrušiť občianstvo, ktoré získal ukrajinský miliardár na úteku

NETKY.SK • 21 November 2014, 18:16 • 2 min
Srbsko chce zrušiť občianstvo, ktoré získal ukrajinský miliardár na úteku

BELEHRAD - Srbsko dnes oznámilo, že odvolá udelenie občianstva ukrajinskému podnikateľovi Serhijovi Kurčenkovi, na ktorého uvalila Európska únia sankcie a ktorý je vo svojej vlasti hľadaný pre obvinenia zo sprenevery. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Belehradský denník Blic dnes napísal, že mediálny a ropný magnát a miliardár dostal srbský pas po urýchlenom imigračnom konaní.
     

Kancelária srbského premiéra Aleksandra Vučiča oznámila, že "bolo začaté konanie o zrušení štátneho občianstva", pretože by mohlo skomplikovať prístupové rokovania Srbska s EÚ.
     

Kurčenko je vnímaný ako človek z blízkeho okolia bývalého proruského prezidenta Viktora Janukovyča. Z krajiny utiekol vo februári, približne v čase masových protestov a úteku Janukovyča. V marci ho EÚ zaradila na sankčný zoznam, na ktorom sú aj ďalší údajní spojenci exprezidenta.
     

Nie je jasné, či Kurčenko v Srbsku aj žije.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona