Srbsko by sa nikdy nemalo stať členom NATO, tvrdí prezident Nikolič

NETKY.SK • 28 December 2012, 08:05 • 2 min
Srbsko by sa nikdy nemalo stať členom NATO, tvrdí prezident Nikolič

Srbsko by sa nikdy nemalo stať členom NATO, tvrdí prezident Nikolič - Politika Srbsko by sa nikdy nemalo stať členom NATO, domnieva sa srbský prezident Tomislav Nikolič. Nikdy nenavrhnem, aby sme sa stali členmi NATO, a nebudem súhlasiť ani v tom prípade,

slovakia

left justify in out

img

Srbsko by sa nikdy nemalo stať členom NATO, domnieva sa srbský prezident Tomislav Nikolič.

"Nikdy nenavrhnem, aby sme sa stali členmi NATO, a nebudem súhlasiť ani v tom prípade, že by k takémuto rozhodnutiu dospeli občania Srbska. Partnerstvo za mier je maximum, v rámci ktorého by sme my mali spolupracovať s NATO," povedal srbský prezident vo štvrtok pre štátnu televíziu RTS.

Ako dodal, počas svojho pobytu v Brazílii rokoval aj s generálnym tajomníkom aliancie Andersom Foghom Rasmussenom, ktorý Nikoličovi podľa jeho vlastných slov nevedel odpovedať na dve otázky. 

"Pýtal som sa ho, s akými zárukami by sa Srbsko stalo členom NATO, ak by sa to - hypoteticky - stalo dnes. NATO totiž potom garantuje tieto hranice, teda či NATO uznáva, že Kosovo je súčasťou Srbska. Povedal, že na túto otázku nemá odpoveď," citoval Nikoliča spravodajský server Vesti online.

Ako srbský prezident dodal, Rasmussen nemal odpoveď ani na otázku, či by v prípade pričlenenia Srbska k NATO mohla srbská jednotka pôsobiť v rámci aliancie v Kosove.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona