Srbsko bude prísnejšie postihovať dobrovoľníkov bojujúcich v zahraničí

NETKY.SK • 11 Október 2014, 09:31 • 2 min
Srbsko bude prísnejšie postihovať dobrovoľníkov bojujúcich v zahraničí

BELEHRAD - Srbský parlament dnes v súlade s očakávaním schválil novelu trestného zákonníka, ktorá umožní výrazne prísnejšie tresty pre džihádistov, pre aktívnych účastníkov bojov v zahraničí, ale aj pre ich stúpencov, ktorí sa venujú náboru dobrovoľníkov.

slovakia

left justify in out

Za individuálnu účasť v bojoch hrozí každému z nich trest šiestich mesiacov až piatich rokov väzenia, za účasť v organizovanej skupine šesť mesiacov až osem rokov za mrežami.
      

Pre všetkých, ktorí sa venovali alebo chceli v budúcnosti venovať náboru dobrovoľníkov, ráta novela s trestami v rozmedzí od dvoch do desiatich rokov väzenia. Informovali o tom tlačové agentúry APA a Reuters.
      

Návrh úpravy legislatívy podporili na pôde parlamentu v Belehrade dnes tak provládni, ako aj opoziční poslanci s jedinou výnimkou, ktorou boli zákonodarcovia zo Sandžaku, bašty moslimských radikálov v srbsko-bosnianskom pohraničí. Úprava sa môže dotknúť nielen účastníkov bojov v Sýrii alebo Iraku, ale aj dobrovoľníkov, ktorí bojujú na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies