Srbsko a Maďarsko dosiahli vzájomné historické zmierenie

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 16:24 • 2 min
Srbsko a Maďarsko dosiahli vzájomné historické zmierenie

BUDAPEŠŤ - Za nie celkom dobrý vývoj vzájomných maďarsko-rumunských vzťahov nemôže Maďarsko, povedal dnes na letnej univerzite Maďarov v rumunskom meste Baile Tušnad podpredseda maďarskej vlády zodpovedný za národnú politiku Zsolt Semjém. Zdôraznil, že so Srbskom a so Slovenskom má Maďarsko dobré vzťahy.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI vicepremiér vystúpil v rámci panelovej diskusie, na ktorej sa zúčastnili predstavitelia maďarskej vlády, ale aj zástupcovia maďarských politických strán zo susedných krajín Maďarska. Ako pozitívny príklad Semjén uviedol, že v rámci spolupráce Vyšehradskej štvorky poslala Slovenská republika pomáhať chrániť maďarské hranice pred ilegálnou migráciou maďarsky hovoriacich vojakov.

 

Dodal, že Srbsko a Maďarsko dosiahli vzájomné historické zmierenie a ich spolupráca je založená na dôvere a priateľstve. "V Srbsku je v konečnej fáze realizácia kultúrnej autonómie tam žijúceho maďarského spoločenstva," zdôraznil.

 

"Nedomnievam sa, že je našim problémom, že sa niečo podobné nepodarilo vytvoriť s Rumunmi," povedal maďarský vicepremiér, podľa ktorého záujmom a cieľom Maďarska je, aby maďarský národ zostal zachovaný a aby sa kvalita života Maďarov žijúcich v zahraničí zlepšila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona