Srbsko a Chorvátsko zaviedli priame cezhraničné vlaky pre migrantov

NETKY.SK • 3 November 2015, 17:08 • 2 min
Srbsko a Chorvátsko zaviedli priame cezhraničné vlaky pre migrantov

ŠID - Srbsko a Chorvátsko zaviedli dnes priame vlaky na prepravu migrantov z jednej krajiny do druhej bez toho, aby museli dlhé hodiny čakať vonku v chladnom počasí, ako to bolo doteraz.

slovakia

left justify in out

Podľa oficiálnych zdrojov, na ktoré sa odvoláva agentúra AP, odišla prvá takáto súprava v ranných hodinách zo srbského pohraničného mesta Šid do Slavonského Brodu v Chorvátsku, kde úrady zriadili tranzitný tábor s vybavením pre zimné obdobie. Viezlo sa v nej približne 1000 ľudí.

 

Srbsko a Chorvátsko sa v októbri dohodli na zavedení priamych cezhraničných vlakov pre migrantov po tom, ako tisíce ľudí, prevažne rodiny s malými deťmi, museli na srbsko-chorvátskej hranici čakať celé noci v nevhodných podmienkach.

 

Chorvátsky rezort vnútra v pondelok informoval, že od uzavretia maďarsko-srbskej hranice v polovici septembra zaregistrovali v Chorvátsku takmer 310.000 migrantov, ktorých väčšina prekročila zelenú hranicu so Srbskom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona