Srbskí basketbalisti vycestujú na MS do Číny bez svojej veľkej opory

NETKY.SK • 12 August 2019, 10:56 • 2 min
Srbskí basketbalisti vycestujú na MS do Číny bez svojej veľkej opory

BELEHRAD - Srbský basketbalista Miloš Teodosič, ktorý si vyskúšal aj palubovky v NBA, bude svojmu národnému tímu chýbať na najväčšom reprezentačnom podujatí roka. Na Majstrovstvá sveta (MS), ktoré sa tohto roku konajú v Číne neodcestuje.

slovakia

left justify in out

Krutá správa pre basketbalistu prišla počas včerajších hodín. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou odhalilo, že štart na veľkom podujatí nebude možný. Hviezda srbskej reprezentácie hráva na poste rozohrávača, preto sa dá povedať, že pre Srbov to bude citeľná strata. 

 

 

Uplynulé dve sezóny strávil Miloš Teodosič v NBA v tíme LA Clippers. Klub zo západného pobrežia však pred novou sezónou posilnili dve veľké megahviezdy, posledný MVP vyraďovacej časti Kawhi Leonard z majstrovského Toronta Raptors a jeden z najlepších strelcov a smečiarov ligy, okrem iného kandidát na cenu MVP sezóny Paul George z Oklahomy Thunder. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Can’t wait for this duo. Predict this team record for 2019-2020 season.👀😁🔥

Príspevok, ktorý zdieľa LA Clippers ✪ (@laclipcity),

 

Platový strop v NBA je nemilosrdný a tak pokiaľ chcel Teodosič ďalej hrať, musel Los Angeles opustiť a vrátiť sa naspäť do Európy. Budúcu sezónu odohrá v drese talianskeho Virtus Bologna. Srbsko však nemusí veľmi smútiť. Posledné roky patrí spolu s USA a Španielskom medzi top tri reprezentačné výbery. Navyše tohto roku sa výber USA nemôže spoliehať na veľké hviezdy. Mnoho hráčov sa za svoju neúčasť ospravedlnilo. USA disponuje však veľmi širokým výberom a aj nováčikovia v seniorskej reprezentácie typu Kyle Kuzma (LA Lakers) či Jayson Tatum (Boston Celtics) vedia svojmu tímu pomôcť aj v krízových situáciách. V Las Vegas sa pred MS americkí reprezentanti ešte ukázali pred fanúšikmi, ako im to ide v príprave. Hrali proti sebe modrý a biely výber USA. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies