Srbského prevádzača v maďarskom Segedíne odsúdili na päť rokov väzenia

NETKY.SK • 16 December 2015, 11:34 • 2 min
Srbského prevádzača v maďarskom Segedíne odsúdili na päť rokov väzenia

BUDAPEŠŤ - Na päť rokov odňatia slobody a na vyhostenie z Maďarska, takisto na obdobie piatich rokov, odsúdil dnes okresný súd v Segedíne občana Srbska za prevádzačstvo. Podľa agentúry MTI Srb previedol cez zelenú hranicu 13 občanov Turecka.

slovakia

left justify in out

Hovorca hlavnej prokuratúry Čongrádskej župy Ferenc Szanka uviedol, že súd uznal Srba vinného z trestného činu prevádzačstva viacerých ľudí a zakázaného prekročenia hraničných zábran. Voči rozsudku sa obvinený i jeho obhajca odvolali, verdikt preto nie je právoplatný.

 

Obvinený 16. novembra priviedol k zelenej srbsko-maďarskej hranici 13 migrantov, ktorých predtým priviezol niekto iný. Na mieste, kde už bol plot poškodený, vstúpili na maďarské územie. Hliadka ich však odhalila a zadržala. Prevádzačom za prevoz z Turecka do Rakúska zaplatili Turci celkom 4000 eur, v prípade detí 2000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona