Srbské politické orgány vyzvali úrady, aby požiadali prezidenta Vladimira Putina, nech rozmiestni ruské vojská v Kosove

NETKY.SK • 23 Január 2018, 06:00 • 2 min
Srbské politické orgány vyzvali úrady, aby požiadali prezidenta Vladimira Putina, nech rozmiestni ruské vojská v Kosove

MOSKVA - Politická strana "Srbská liga" vyzvala vládu, parlament, výkonné a legislatívne autority Srbska, aby poprosili prezidenta Putina, nech zavedie mierové jednotky do Kosova a Metohiji. Vyhlásil to predseda strany Alexander Djurdjev.

slovakia

left justify in out

Predseda strany "Srbská liga" vyzýva úrady krajiny, aby využili právo, ktoré je poskytnuté uznesením #1244 Rady bezpečnosti OSN a umiestnili 999 srbských vojakov na teritórium Kosova a Metohiji. Toto je potrebné na to, aby sa dalo zabrániť útokom albánskych teroristov, ktorí zabíjajú Srbov a ničia ich majetok.

 

Podľa údajov politika, dočasná Misia OSN a EULEX (Európean Union Rule of Law Mission in Kosovo) v Kosove, nemôže ochrániť srbský ľud od útokov albánskych extrémistov. "Medzi Ruskom a Srbskom sa musí podpísať dohoda, ktorá umožní ruskej strane pripojiť sa k procesu riešenia situácie v Kosove a Metohiji, podľa modelu riešenia krízy v Sýrii," je uvedené v správe.

 

Pripomeňme, že na severe kosovského mesta Kosovská Mitrovica bol  16. januára zastrelený srbský politik - vodca hnutia miestnych Srbov Oliver Ivanovič. Prezident Srbska Alexander Vučič nazval tento čin teroristickým útokom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies