Srbské mesto Majdanpek sa už tretí deň trasie od zimy

NETKY.SK • 3 December 2014, 16:27 • 2 min
Srbské mesto Majdanpek sa už tretí deň trasie od zimy

BELEHRAD - Pohotovostné služby v Srbsku dnes pracovali na obnove dodávok elektriny vo východnej oblasti krajiny, ktorá je už tretí deň bez elektriny, kúrenia či tečúcej vody. Príčinou je náhla vlna mrazivého počasia, ktoré spôsobilo popretŕhanie elektrického vedenia.

slovakia

left justify in out

Úrady vyjadrili nádej, že dodávky elektriny pre približne 5000 obyvateľov mesta Majdanpek sa im podarí obnoviť počas dneška. Predtým sľúbili, že elektrinu bude mať mesto znova už v utorok večer. "Nič nefunguje, nemáme kúrenie, školy aj škôlky sú zatvorené, nefungujú ani bankomaty a banky, takže nemáme žiadne peniaze," uviedla pre tlačovú agentúru Reuters v telefonáte obyvateľka mesta.

 

Teploty klesli pod bod mrazu a ľad spolu so silným vetrom spôsobili v pondelok podvečer pád elektrických vedení v kopcovitom regióne neďaleko srbskej hranice s Rumunskom.

 

"Celú noc sme pomáhali ľuďom, ktorých postihol výpadok elektriny," uviedol pre Reuters vedúci oddelenia ministerstva vnútra pre núdzové situácie Predrag Marič. Podľa jeho očakávania by mala byť dodávky elektriny obnovená ešte dnes popoludní. Miestna nemocnica pracuje vďaka vysokovýkonnému generátoru.

 

Srbské rádio B92 citovalo predstaviteľa spoločnosti na prenos a rozvod elektriny: "Riskujeme vlastné životy, pretože pracovať za takýchto podmienok je nebezpečné."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies