Srbské média kritizujú svojich olympionikov v Riu, nezniesli úspech Kosova

NETKY.SK • 8 August 2016, 15:58 • 2 min
Srbské média kritizujú svojich olympionikov v Riu, nezniesli úspech Kosova

BELEHRAD - Srbské médiá sa pustili do kritiky svojich reprezentantov po úvodnom víkende OH v Riu de Janeiro. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Horší začiatok hier si Srbi ani nemohli predstaviť," napísal denník Blic. Srbi prišli hneď v úvode o svoju najväčšiu nádej na zisk cenného kovu. Svetová jednotka Novak Djokovič sa rozlúčil s tenisovým turnajom prekvapujúco už v prvom kole, so slzami v očiach opúšťal kurt po prehre s Argentínčanom Juanom Martinom del Potrom.

 

Ďalšou ranou pre Srbsko bolo historicky prvé zlato Kosova od vyhlásenia nezávislosti. V džude triumfovala Majlinda Kelmendiová. "Krutá pravda: Kosovo donieslo z hier skôr medailu ako Srbsko," hlásil titulok v denníku Kurir. Víťazstvo kosovskej džudistky však srbské médiá viac-menej ignorovali, jej úspechu sa len stručne venovali srbské médiá na zadných stranách svojich denníkov. Srbský parlament doteraz neuznal nezávislosť Kosova.

 

Napäté vzťahy medzi oboma krajinami sa ešte zhoršili po vyjadreniach ministra športu Vanju Udovičiča, ktorý odporučil srbským športovcom, aby sa vyhýbali kontaktu s reprezentantmi Kosova. Aj v prípade vyhlásenia víťazov by v prípade medailistu z Kosova nemali srbskí športovci na protest vystúpiť na stupne víťazov, citovala agentúra AP slová ministra športu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies