Srbská vláda chce v Belehrade zriadiť centrum pre 4000 migrantov

NETKY.SK • 12 Október 2015, 17:29 • 2 min
Srbská vláda chce v Belehrade zriadiť centrum pre 4000 migrantov

BELEHRAD - Srbská vláda chce vzhľadom na blížiacu sa zimu zriadiť v Belehrade záchytné centrum pre utečencov s kapacitou 4000 osôb. Projekt, ktorý by mal zmierniť značný problém s ubytovacími kapacitami pre ľudí bez prístrešia, podporuje aj tamojšia pobočka humanitárnej organizácie Caritas.

slovakia

left justify in out

Tisícky migrantov momentálne čakajú na možnosť pokračovať v ceste v parku pri belehradskej železničnej stanici a v okolitých uliciach, a to za každého počasia. Problém by však chladné až mrazivé počasie mohlo vyhrotiť. Caritas by až do ukončenia stavebných prác na novom tábore chcel zintenzívniť distribúciu jedál a hygienických balíčkov medzi utečencami a v spomínanom parku umiestniť sanitárne zariadenia.

Informácie priniesla tlačová agentúra APA.

 

Väčšina utečencov, ktorí denne smerujú do Srbska hlavne z Macedónska, sa najskôr dostáva do záchytného tábora v Preševe, kde Caritas pomáha tiež s distribúciou jedla a hygienických balíčkov, ale podporuje aj odvoz komunálneho odpadu. Aktivisti organizácie aktuálne rozdeľujú medzi migrantov aj 5000 spacích vakov a pršiplášte pre deti. Navyše Caritas privíta aj zimné odevy a topánky, ktorými by sa dalo pomôcť ľuďom na úteku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies