Srbská tajná služba: Ozbrojenci z Kumanova chceli Veľké Albánsko

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 06:50 • 2 min
Srbská tajná služba: Ozbrojenci z Kumanova chceli Veľké Albánsko

BELEHRAD - Skupina ozbrojencov, ktorú počas víkendu eliminovali v Kumanove príslušníci macedónskych policajných zložiek, si kládla za cieľ vytvorenie Veľkého Albánska.

slovakia

left justify in out

Vo vysielaní srbskej televíznej stanice Pink to v pondelok bez ďalších podrobností uviedol šéf srbskej vojenskej tajnej služby VBA Petar Cvetkovič.

 

Srbský predstaviteľ pripomenul, že medzi členmi skupiny boli nielen macedónski, ale aj kosovskí Albánci a ich krajania z južného Srbska.

 

Podľa Cvetkoviča má cieľ tejto formácie údajne "istú podporu" na Západe. Šéf VBA poukázal v tejto súvislosti na absenciu odsúdenia niektorých politických výrokov, podľa tlačovej agentúry APA zrejme na nedávne vyjadrenie albánskeho premiéra Ediho Ramu, že jeho krajina a Kosovo "budú nútené" spojiť sa "klasickým spôsobom", ak by na seba nechalo čakať ich spojenie v rámci Európskej únie.

 

Idea Veľkého Albánska sa netýka iba Kosova, ale aj oblastí Čiernej Hory, Grécka, Macedónska a Srbska, ktoré sú obývané etnickými Albáncami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona