Srbská polícia zadržala v pohraničí s Chorvátskom 200 ilegálnych prisťahovalcov

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 16:35 • 2 min
Srbská polícia zadržala v pohraničí s Chorvátskom 200 ilegálnych prisťahovalcov

BELEHRAD - Srbská polícia zadržala v noci nadnes v okolí mesta Šid neďaleko srbsko-chorvátskej štátnej hranice 200 ilegálnych prisťahovalcov. Informáciu prinieslo internetové vydanie denníka Blic.

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého zdroja 20 zo zadržaných čaká trestné stíhanie, ostávajúcich 180 migrantov umiestnili v záchytnom centre v Preševe na srbsko-macedónskej hranici.

Srbskí policajti zasiahli v oblasti po sérii krádeží a incidentov v Šide. Kapacita tamojšieho záchytného zariadenia je 200 osôb, centrum by však malo poskytnúť dočasné útočisko asi 500 utečencom.

Kapacita ďalších dvoch záchytných zariadení v neďalekých Adaševci a Principovaci by mala umožniť umiestnenie ďalších 1500 osôb.

V štátnych záchytných zariadeniach na území Srbska je podľa oficiálnych miest umiestnených asi 6350 migrantov, na území tejto postjuhoslovanskej republiky sa ich zdržiava aktuálne 8000-10.000.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies