Srbská polícia prekazila pašerácku akciu, zhabala výbušniny a automatické zbrane

NETKY.SK • 16 December 2015, 15:07 • 2 min
Srbská polícia prekazila pašerácku akciu, zhabala výbušniny a automatické zbrane

BELEHRAD - Srbská polícia dnes uviedla, že sa jej podarilo prekaziť operáciu pašerákov zbraní, pričom zatkla dve podozrivé osoby a skonfiškovala výbušniny a automatické zbrane. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Polícia spresnila, že do jej niekoľkomesačnej akcie boli zapojené špeciálne jednotky, ktoré objavili zbrane ukryté v aute v meste Nový Sad na severe Srbska. Zbrane a výbušniny polícia zhabala už v utorok v noci. Nachádzali sa medzi nimi aj tri kilogramy silných plastických trhavín, dve rozbušky, deväť granátov, päť automatických zbraní a nespresnené množstvo munície.

 

Ilegálny obchod so zbraňami sa na Balkáne rozmáha od konca občianskych vojen v 90. rokoch. V novembri sa srbskej polícii v spolupráci s Francúzskom podarilo rozbiť dôležitý gang pašerákov zbraní, dodala AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies