Srbovi vykradli nezamknuté auto, prišiel o 5000 eur, mobily a doklady

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 11:11 • 2 min
Srbovi vykradli nezamknuté auto, prišiel o 5000 eur, mobily a doklady

BRATISLAVA - Na hraničnom priechode Čunovo-Rajka ukradli mužovi zo Srbska z nezamknutého auta tašku s dokladmi, dva mobily a tiež hotovosť 5000 eur. Incident sa stal na diaľnici D2 v smere zo Slovenska do Maďarska.

slovakia

left justify in out

"Dosiaľ neznámy páchateľ tak spôsobil mužovi škodu na odcudzených veciach v celkovej výške viac ako 5400 eur," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. 
      

"Polícia apeluje na občanov, aby nezabúdali na riadne zabezpečenie vozidla a predchádzali tak škodám na majetku. Pri odchode z parkoviska sa nespoliehajte len na diaľkové ovládanie, ale uzamknutie vozidla skontrolujte aj mechanicky," radí Považanová. Motoristi by podľa nej nemali zabúdať skontrolovať a zatvoriť všetky okná vrátane strešného. "Pri každom, čo i len krátkodobom opustení vozidla si v ňom nikdy nenechávajte žiadne cennosti. Vezmite si z vozidla kabelku, mobilný telefón, notebook, fotoaparát, nezabudnite ani na doklady, zbraň, peniaze a ďalšie cenné veci, ktoré lákajú zlodejov. Vždy parkujte na osvetlených miestach či rušných uliciach a využívajte predovšetkým strážené parkoviská," upozorňuje polícia. Ak sa napriek týmto opatrenia vodič stane obeťou krádeže, nemal by si podľa hovorkyne sadať do auta, ale neodkladne volať bezplatnú linku polície 158.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona