Srbku, ktorá si odmietla zobliecť nikáb, dočasne zadržali vo Viedni

NETKY.SK • 25 September 2018, 18:07 • 2 min
Srbku, ktorá si odmietla zobliecť nikáb, dočasne zadržali vo Viedni

VIEDEŇ - Srbka, ktorá si odmietala zobliecť nikáb a navyše agresívne slovne napadla zasahujúcich policajtov, sa v pondelok ráno stala vo Viedni prvou ženou dočasne zadržanou od 1. októbra 2017, keď nadobudol platnosť zákon zakazujúci zahaľovanie tváre.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na policajné zdroje o tom v utorok informovali internetová stránka denníka Kronen Zeitung a agentúra APA.

Políciu privolali do obytného domu v štvrti Donaustadt, kde opakovane vypukol konflikt medzi dvoma susedkami. Srbka sa tam už viackrát vyhrážala susedke, ale aj ďalšej osobe.

 

Keď na miesto prišla policajná hliadka, vypočula si od zahalenej Srbky hrubé urážky. Keď výzvy policajtov nepomohli a žena pokračovala v agresívnom správaní odmietajúc zobliecť si nikáb, muži zákona ju dočasne zadržali.

Na Srbku bolo podaných niekoľko trestných oznámení.

 

Vládnuca koalícia v Rakúsku navrhla nový zákon, ktorý zakáže na verejnosti nosenie moslimských ženských odevov plne zakrývajúcich tvár.

 

S touto iniciatívou spoločne vystúpili Sociálno-demokratická strana a Rakúska národná strana. Podľa tohto návrhu, zákaz nosenia moslimských odevov zakrývajúcich tvár by mal platiť na viacerých verejných miestach, napríklad, v divadlách, na športoviskách, školách a univerzitách, na súdoch a pod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona