Srbi potrebujú proti Brazílii výhru, teda zázrak: "Musíme tomu veriť"

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 11:53 • 2 min
Srbi potrebujú proti Brazílii výhru, teda zázrak: "Musíme tomu veriť"

MOSKVA - Srbskí futbalisti sa predstavia v osemfinále majstrovstiev sveta 2018 iba v prípade, ak v stredu zdolajú vo svojom poslednom zápase v E-skupine favorizovanú Brazíliu. "Kanárici" potrebujú na istotu postupu medzi 16 najlepších tímov MS remízu.

slovakia

left justify in out

"Potrebujeme, aby sa stal zázrak. Musíme tomu veriť a keď sa šťastie prikloní na našu stranu, tak sa môže stať čokoľvek. My sme Srbi a nič nie je nemožné. Kostarika a Švajčiarsko nám ukázali, že sa s Brazíliou dá hrať. Verím, že ich vyradíme," citoval portál fifa.com srbského stredopoliara Sergeja Milinkoviča-Saviča.

 

Podľa slov útočníka Aleksandara Mitroviča je "Selesao" pod väčším tlakom ako srbskí hráči. "Prečo by sme nemohli nad nimi vyhrať? Naše šance sa budú zvyšovať pokiaľ zostaneme v zápase čo najdlhšie."

 

Päťnásobní majstri sveta však prehrali v skupinovej fáze MS z posledných 38 duelov iba jeden, keď vo Francúzsku 1998 podľahli Nórsku 1:2. Juhoameričania odohrali pod vedením trénera Titeho doteraz 23 zápasov, v ktorých 18-krát vyhrali a prehrali iba raz so skóre 50:6.

 

Ústredná postava brazílskeho tímu Neymar strelil v predchádzajúcom zápase s Kostarikou víťazný gól v nadstavenom čase. "Nie každý vie, čím som si prešiel, aby som tu mohol byť. Po stretnutí s Kostarikou som plakal od radosti, pretože som chcel vyhrať a bolo to veľmi emotívne. V živote som to nemal jednoduché," vyhlásil brazílsky ofenzívny klenot.

 

Neymar, dvojgólový strelec Philippe Coutinho a defenzívny stredopoliar Casemiro pôjdu do duelu s hrozbou, že ak dostanú žltú kartu, nezahrajú si v osemfinále. V srbskom tíme je v takomto riziku až šesť futbalistov.

 

Coutinho sa môže stať prvým Brazílčanom od roku 2002, ktorý skóruje v každom zápase skupinovej fázy. Na šampionáte v Japonsku a Kórejskej republike sa to naposledy podarilo Ronaldovi a Rivaldovi.

 

Proti Srbsku určite nenastúpia pre svalové zranenia krídelník Douglas Costa a obranca Danilo. "Očakávam od Srbov, že budú hrať zo začiatku opatrne," vyhlásil Fagner, ktorý už v zápase s Kostarikou nahradil Danila na poste pravého obrancu.

 

Zápas Srbsko - Brazília sa začne v stredu 27. júna o 20.00 SELČ na štadióne Spartaka Moskva v Otkrytie Aréne, v priamom prenose ho odvysiela RTVS na Jednotke. Hlavný rozhodca je Alireza Faghani z Iránu.

 

E-skupina, 3. kolo:

SRBSKO - BRAZÍLIA, streda 27. júna, 20.00 SELČ, Moskva (Otkrytie Aréna)

hlavný rozhodca: Alireza Faghani (Irán) predpokladané zostavy:

Srbsko: Stojkovič - Ivanovič, Milenkovič, Tošič, Kolarov - Matič, Milivojevič - Tadič, Milinkovič-Savič, Ljajič - Mitrovič

Brazília: Alisson - Fagner, T. Silva, Miranda, Marcelo - Coutinho, Casemiro, Willian - Firmino, Gabriel Jesus, Neymar

 

Tabuľka E-skupiny:

1. Brazília 2 1 1 0 3:1 4

2. Švajčiarsko 2 1 1 0 3:2 4

---------------------------------

3. Srbsko 2 1 0 1 2:2 3

4. Kostarika 2 0 0 2 0:3 0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies