Srbi odmietli vydať Matíka odsúdeného za nebankovky

NETKY.SK • 4 Jún 2015, 13:10 • 2 min
Srbi odmietli vydať Matíka odsúdeného za nebankovky

BRATISLAVA - Srbské úrady v stredu podľa portálu noviny.sk neodsúhlasili vydanie Františka Matíka, odsúdeného v kauze krachu nebankových subjektov na Slovensko.

slovakia

left justify in out

Televízii JOJ to podľa portálu potvrdil právny zástupca Jozef Szabóo. Matík si má na Slovensku podľa rozsudku potvrdeného Najvyšším súdom SR odsedieť jedenásť a pol roka vo väzení.


Podľa portálu Matíka hľadal od roku 2002 Interpol. Približne pred tromi mesiacmi ho zadržali v srbskej Vojvodine. Podľa informácií televízie JOJ sa Matík snaží v krajine získať politický azyl. Matík podľa portálu noviny.sk spolu s Vladimírom Frunim a Mariánom Šebeščákom pripravili o peniaze približne 170-tisíc ľudí. Nebankové subjekty BMG Invest a Horizont Slovakia uzavreli svoje pobočky v roku 2002. Od vkladateľov vyzbierali spolu viac ako dve miliardy eur, veľká väčšina z nich o svoje peniaze nenávratne prišla, pripomína portál.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies