Srb Sekulič chce byť po zranení na zimnom zraze v plnej forme

NETKY.SK • 27 December 2016, 16:52 • 2 min
Srb Sekulič chce byť po zranení na zimnom zraze v plnej forme

BRATISLAVA - Srbský futbalista ŠK Slovan Bratislava Boris Sekulič chce byť po zranení opäť plnohodnotnou súčasťou mužstva.

slovakia

left justify in out

Univerzálny defenzívny hráč, ktorý prišiel z MFK Košice vlani v lete k "belasým" a pred mesiacom sa s vedením Slovana dohodol na novej zmluve do roku 2020, absolvoval dosiaľ posledný ligový štart v drese bratislavského klubu pred tromi mesiacmi - 24. septembra 2016. V spomenutom dueli 10. kola Fortuna ligy na ihrisku úradujúceho majstra AS Trenčín musel 25-ročný stopér či krajný zadák Sekulič (nar. 21. októbra 1991) nútene striedať už v 40. min a vtedy ešte netušil, že počas jesennej časti sa už neobjaví na trávniku.

 

Vyšetrenia lekárov totiž v prípade rodáka z Belehradu preukázali silné pomliaždenie kolena, čo si vyžiadalo dlhšiu rekonvalescenciu. V prestížnom domácom dueli s Trnavou v rámci predposledného jesenného 18. kola už bol Sekulič 4. decembra na lavičke náhradníkov, do hry však nezasiahol.

 

Dlhodobé zranenie ovplyvnilo aj jeho sviatočný program, v ktorom dovolenku nahradí tvrdý tréning. "Na dovolenku tento rok nepôjdem. Pre zranenie som toho v tréningoch veľa zameškal, dlho som sa mohol pripravovať len individuálne. Po záverečnom jesennom ligovom zápase v Myjave som odcestoval domov do Novej Pazovy, kde som začal postupne trénovať. Na zraz mužstva v januári chcem prísť stopercentne fit," citovala oficiálna internetová stránka Slovana Bratislava slová Borisa Sekuliča.


V Srbsku z hľadiska náboženstva prevláda pravoslávna cirkev, ktorá používa juliánsky kalendár a Vianoce sa tam oslavujú až 7. januára. V tom čase už síce bude Sekulič zarezávať v zimnej príprave "belasých", napriek tomu priblížil srbské vianočné tradície, ktoré sú predsa len iné než slovenské: "Šiesteho januára sa u nás doma neje mäso ani živočíšne produkty. Na Vianoce, teda 7. januára, máme spoločný obed a jesť už môžeme aj mäso. Rodiny vtedy trávia čas pokope doma."


ŠK Slovan Bratislava figuruje po nie celkom vydarenej jesennej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže na 3. mieste tabuľky Fortuna ligy. "Verím, že v roku 2017 dosiahneme oveľa lepšie výsledky ako v končiacom sa roku. Za seba si prajem zdravie a aby som bol súčasťou mužstva, ktoré bude na Slovensku dominovať. Lebo to miesto Slovanu určite patrí," prezradil Boris Sekulič na klubovom webe svoje želanie do nového kalendárneho roka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies