Srb Lukič chce pomôcť, v Michalovciach aj Grék Savvidis

NETKY.SK • 22 Február 2016, 14:57 • 2 min
Srb Lukič chce pomôcť, v Michalovciach aj Grék Savvidis

BRATISLAVA - Nováčik najvyššej slovenskej súťaže MFK Zemplín Michalovce má v kádri aj gréckeho futbalistu.

slovakia

left justify in out

Stredopoliar Kyriakos Savvidis pricestoval podľa informácie pondelňajšieho vydania denníka Šport v nedeľu večer a v tíme z východu Slovenska, ktorého kormidelníkom je Stanislav Griga, bude hosťovať do konca sezóny 2015/2016. Iba 20-ročný (nar. 20. júna 1995) solúnsky rodák je kmeňovým hráčom miestneho PAOK-u, kde hrávajú slovenskí reprezentanti Róbert Mak a Erik Sabo. Spomenutý Savvidis je mládežnícky reprezentant Grécka.


Vedenie 10. tímu po jesennej časti Fortuna ligy angažovalo cez zimnú prestávku do svojich radov päticu nových hráčov. Michalovský dres si okrem Savvidisa na jar oblečú bieloruský krajný ľavý bek Alexander Sverčinskij, srbský stredopoliar Nikola Lukič (obaja prišli z FK Minsk), slovenský krídelník Filip Serečin (FC VSS Košice) ako aj ruský útočník Maxim Votinov (FC Luč Energia Vladivostok).


Futbalistom MFK Zemplín presvedčivým víťazstvom nad druholigovým lídrom Doxxbet ligy východ FC VSS Košice (4:0) vyšla víkendová generálka na blížiaci sa štart jarnej časti Fortuna ligy. "Mrzí ma iba skutočnosť, že sme tento zápas neodohrali na prírodnej tráve. Predsa len je to niečo iné ako na umelom trávniku. Nik sa nezranil, vyhrali sme na nulu a môžeme byť relatívne spokojní. Všetko je to však klamlivé a až samotná liga nám nastaví skutočné zrkadlo," citoval portál fortunaliga.sk slová kouča Michaloviec Stanislava Grigu, ktorý na margo nových akvizícii doplnil: "Každé mužstvo má nových hráčov. My však hovoríme najmä o potrebe ďalšieho doplnenia kádra. Po jeseni od nás odišli dvaja futbalisti z Afriky a traja Španieli. O kvalite posíl budeme hovoriť neskôr, až duely vo Fortuna lige pod tlakom a pred plnými tribúnami ukážu, či sa osvedčia."


Kormidelník MFK Zemplín by ešte privítal do mužstva ďalších hráčov. "Bol by som rád, keby sa tak stalo. Naozaj sa bojím, že liga sa rozbehne v rýchlom tempe a prípadné dve či tri zranenia by nás mohli ´vyautovať´. O kvalitu nášho kádra nemám obavy, Maradonu už neprinesieme, ale potrebujeme viac futbalistov. Problémy nám robia zranenia, veď napríklad Stanislav Danko mal byť v tomto čase už v plnej príprave a on ešte ani nezačal trénovať," skonštatoval lodivod michalovského klubu.


Jeden zo spomenutých novicov v kádri "východniarov" Nikola Lukič obľubuje hru FC Chelsea a FC Barcelona. "Často a rád s partiou vtipkujem, no a keď na to dôjde, kamaráti ma označujú za druhého Andrésa Iniestu," poznamenal 25-ročný Lukič. Rodák z Belehradu sa s vedením MFK Zemplín dohodol na pôsobení do konca tejto sezóny. "Bol som v kontakte s klubmi z Kazachstanu aj z Nórska, vybral som si Michalovce. Nedávno som podstúpil komplikovanú operáciu ramena a keďže Michalovce mi ponúkli možnosť prísť sem na šesť mesiacov, okamžite som to prijal. Veľmi rád pomôžem tímu dostať sa vyššie v tabuľke a verím, že klub pomôže mne vrátiť sa do starej dobrej formy," dodal Nikola Lukič.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies