Šramková prekvapila tenisový svet a na turnaji WTA v Prahe zdolala Petru Kvitovú

NETKY.SK • 13 Júl 2021, 08:34 • 2 min
Šramková prekvapila tenisový svet a na turnaji WTA v Prahe zdolala Petru Kvitovú

PRAHA- Slovenská tenistka Rebecca Šramková si na turnaji WTA v Prahe poradila s turnajovou jednotkou Petrou Kvitovou

slovakia

left justify in out

Cenný skalp pre našu mladú tenistku

Obe tenistky vstúpili do zápasu v dobrom tempe, dokázali si držať servis ale všetko sa zmenilo v deviatom geme, v ktorom prvýkrát stratila podanie Šramková.

 

Kvitová podávala za stavu 5:4 ale nevyužil svoju možnosť na získanie prvého setu, Rebecca využila svôj druhý brejkbal v tomto sete a vyrovnala stav prvého setu na 5:5.

 

Mladá Slovenka si nedokázala podržať podanie ani v následujúcom sete a Kvitová mala ďalšiu možnosť na vybojovanie si prvého setu, lenže ani túto šancu Kvitová nepremenila. Za stavu 30:40, Šramková využila svoju jedinečnú šancu na poslanie prvého setu do skrátenej hry, v ktorej si vybojovala dôlezitý zisk prvého setu.

 

 

V druhom sete stratila podanie iba Šramková a Kvitová dokázala vyrovnať stav zápasu na 1:1.

V rozhodujúcom treťom sete sa zápas začal lámať až v šiestom geme, v ktorom prvý brejkbal premenila Šramková a dostala sa do vedenia 4:2.

 

V siedmom geme ale nedokázala potvrdiť svoj brejk a Kvitová si okamžite zobrala brejk naspäť. Na nešťastie pre turnajovú jednotku tretí set pokračoval v stratených setoch na podaniach a Šramková za stavu 5:4 využila svôj druhý mečbal a získala cenný skalp českej tenisovej legendy. 

 

 

"Nemôžem tomu uveriť, sama som prekvapená, čo som tu práve dosiahla," povedala v pozápasovom rozhovore na kurte Šramková"V priebehu druhého setu som začala dostávať kŕče v pravom lýtku. Zachránilo ma, našťastie, magnézium, ale aj tak som to už cítila až do konca zápasu. Petru však tiež trápili nejaké zdravotné problémy, tak aj to ma udržalo pri živote," 

 

V druhom kole sa stretne s víťazkou duelu medzi Nemkou Monou Barthelovou a krajankou Viktóriou Kužmovou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies