SR v kvalifikácii so Španielmi v Oviede, s Ukrajinou v Žiline

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 14:50 • 2 min
SR v kvalifikácii so Španielmi v Oviede, s Ukrajinou v Žiline

BRATISLAVA - Dejiskom futbalového stretnutia Španielsko - Slovensko v C-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska bude 5. septembra Oviedo na severozápade Pyrenejského polostrova.

slovakia

left justify in out

Následný duel reprezentácie SR proti Ukrajine sa uskutoční o tri dni neskôr 8. 9. 2015 na štadióne v Žiline. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

 

"Chceme dobre rozbehnutú kvalifikáciu dokončiť tam, kde sme ju tak skvele začali, v prostredí, ktoré máme odskúšané a dokonale ho poznáme. Veľmi sa však teším aj na nový štadión v Trnave. Radi by sme ho, ako reprezentácia, ´pokrstili´, v novembrovom asociačnom termíne v priateľskom zápase proti atraktívnemu súperovi. Verím, že už ako účastníci EURO 2016," uviedol na zväzovom webe tréner futbalistov SR Ján Kozák. 

 

Oviedo ako dejisko kvalifikačného duelu Slovenskému futbalovému zväzu oficiálne potvrdila Španielska futbalová asociácia (RFEF). Duel na Štadióne Nuevo Carlos Tartiere s kapacitou 30 500 divákov bude súčasťou osláv storočnice Astúrijskej futbalovej federácie. Štadión postavili na mieste pôvodného štadióna z roku 1932 a dokončili ho v roku 2000 s celkovým rozpočtom 47 miliónov eur. Úradujúci kontinentálni šampióni Španieli hrali v Oviede dvakrát: v roku 2001 zdolali Bosnu a Hercegovinu 4:1 a pred necelými ôsmimi rokmi 12. septembra 2007 zvíťazili nad Lotyšmi 2:0 gólmi Xaviho Hernándeza a Fernanda Torresa. Za Real Oviedo hral v rokoch 1995 - 2000 jeden z najúspešnejších slovenských futbalistov v histórii Peter Dubovský. Ako je známe, Slováci v tejto kvalifikácii 9. októbra 2014 senzačne zdolali Španielov v Žiline 2:1. Zverenci Jána Kozáka figurujú na čele tabuľky s 15 bodmi z piatich stretnutí. Španieli sú s 12 bodmi druhí pred Ukrajincami, ktorí získali dosiaľ 9 bodov. 

 

"Dejisko zápasu na španielskej pôde navštívia tento týždeň zástupcovia Slovenského futbalového zväzu, aby pripravili a dohodli podmienky pre reprezentáciu ako aj fanúšikov. Informácie o cenách vstupeniek, spôsobe i čase začiatku predaja zverejní SFZ po ich návrate," informuje ďalej oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu. 

 

Pokiaľ ide o spomenutý súboj 8. septembra proti Ukrajine na štadióne v Žiline, informácie o cenách, ako aj začiatku predaja vstupeniek zverejní SFZ až po júnovom kvalifikačnom dueli s Macedónskom (hrá sa 14. júna o 20.45 h tiež v Žiline). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies