SR - V. Británia 63:70, Slovenky si komplikujú postup

NETKY.SK • 24 August 2010, 07:20 • 2 min
SR - V. Británia 63:70, Slovenky si komplikujú postup

SR - V. Británia 63 70, Slovenky si komplikujú postup - Ostatné športy Slovenské basketbalové reprezentantky v pondelok nezvládli svoj v poradí štvrtý kvalifikačný duel o postup na ME 2011, keď v košickej Infiniti aréne prekvapujúco podľahli družstvu Veľk

slovakia

left justify in out

img

Slovenské basketbalové reprezentantky v pondelok nezvládli svoj v poradí štvrtý kvalifikačný duel o postup na ME 2011, keď v košickej Infiniti aréne prekvapujúco podľahli družstvu Veľkej Británie o sedem bodov 63:70. Zverenky americkej trénerky Pokey Chatmanovej si tak skomplikovali postup z D-skupiny a najbližšie sa predstavia vo štvrtok 26. augusta v ukrajinskom Kyjeve, kde budú mať šancu na reparát proti domácemu výberu (17.00).
D-skupina:   Slovensko - Veľká Británia 63:70 (38:37)   Zostava a body SR: Jalčová 15, Vyňuchalová 11, Lásková 7, Hricková 5, Michulková 3 (Kupčíková 13, Lawlessová 7, Podešvová a Lukačovičová po 1, Jurčenková 0, Čarnoká 0) - najviac bodov: Leedhamová 26, Staffordová 10, Butlerová 7. TH: 6/13–18/21, trojky: 5:8, osob. chyby: 17:18, 1000 divákov.
Úvod zápasu zvládli lepšie Britky, aj keď po trojke Michulkovej prehrávali 2:5. Svoje súperky zaskočili vysunutou obranou a úspešnou streľbou spoza trojkového oblúka a v 5. minúte sa ujali vedenia o štyri body (13:9). Slovenky to však nevyviedlo z rytmu, agresívnejšou hrou v obrane, rýchlym prechodom do útoku, ktorý umocnili presnou streľbou otočili priebeh vo svoj prospech a po desiatich minútach viedli o desať bodov 26:16. Na rozdiel jedenástich bodov zvýšila Jalčová, ktorá sa nemýlila spoza trojkového oblúka. Slovenky sa uspokojili s priebehom a hostky sa bod po bodíku postupne doťahovali. V 17. minúte to už bolo z ich pohľadu iba o dva body (33:35) a do polčasu sa manko znížilo na rozdiel jediného bodu 37:38. Druhé dejstvo sa začalo piatimi bodmi Britiek, ktoré sa naďalej prezentovali rýchlou a agresívnou hrou. Navyše Leedhamovej presná ruka spoza trojkového oblúka bola na neudržanie a Slovenky sa stále ťažšie dostávali do tempa. Hostky dobre organizovanou obranou nepúšťali slovenské reprezentantky do zakončenia a postupne si budovali náskok, ktorý v 27. minúte narástol už na rozdiel šiestich bodov 49:43. Domáce basketbalistky sa nechceli zmieriť s vývojom zápasu a na začiatku 32. minúty opäť vyhrávali o jeden bod 54:53. Za stavu 57:57 zápas gradoval a bolo jasné, že tím, ktorý sa dostane do viacbodového úniku zvíťazí. Britkám sa podarila šnúra šiestich bodov a ako sa ukázalo bola rozhodujúca. Napokon zaslúžene zvíťazili 70:63.   Hlasy po zápase:   Romana Vyňuchalová, reprezentantka SR: "Vedeli sme, že Britky sa zlepšili od prvého duelu. Videli sme zápas s Nemkami, kde začali viac behať a hrať agresívnejšie. Teda sme to čakali, spočiatku sme sa s tým vyrovnali, potom však prišiel nejaký blok a do konca zápasu sme sa trápili."   Ivana Jalčová, reprezentantka SR: "Vstup do zápasu bol dobrý. Hrali sme to, čo sme si povedali v šatni. Hrali sme rýchlo, robili sme protiútoky a pridali dobrú obranu. Z toho pramenili ľahké koše. Potom sme prestali hrať to, čo sme mali a v druhom polčase sme boli čoraz viac nervóznejšie a nakoniec sme to nezvládli."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona