SR podpísala dohodu s USA o výmene daňových informácií

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 15:56 • 2 min
SR podpísala dohodu s USA o výmene daňových informácií

BRATISLAVA - Slovenská republika a Spojené štáty americké v piatok podpísali dohodu na zlepšenie dodržiavania medzinárodných predpisov v oblasti daní a na implementácii zákona FATCA.

slovakia

left justify in out

Na základe tejto dohody sa bude medzi zmluvnými štátmi uskutočňovať automatická výmena informácií na daňové účely o príjmoch na finančných účtoch rezidentov zmluvných štátov. Dohoda FATCA je pritom podľa rezortu financií v Slovenskej republike adresovaná najmä odbornej informovanej verejnosti, ktorou sú finančné inštitúcie. 

 

"Účelom predmetnej dohody je zabránenie daňovým únikom a podvodom a zlepšenie výberu daní," informuje ministerstvo financií. Za Slovenskú republiku bol splnomocnený na podpis dohody štátny tajomník Ministerstva financií SR Ivan Lesay a za Spojené štáty americké Chargé d'Affaires z Veľvyslanectva USA v Bratislave Rudolf Perina. Po podpise bude dohoda FATCA predložená na vyslovenie súhlasu Národnej rade SR a na ratifikáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies