SR je už súčasťou olympijskej rodiny, v Riu vztýčili národnú vlajku

NETKY.SK • 2 August 2016, 08:39 • 2 min
SR je už súčasťou olympijskej rodiny, v Riu vztýčili národnú vlajku

RIO DE JANEIRO - Slovensko sa v pondelok popoludní juhoamerického času oficiálne stalo súčasťou olympijskej rodiny Hier XXXI. olympiády.

slovakia

left justify in out

Na slávnostnom ceremoniáli v Riu de Janeiru vztýčili národnú vlajku, pričom spoločne so slovenskou výpravou privítali organizátori aj výpravy z Chorvátska, Konga a Východného Timoru.

 

Všetky štyri krajiny pozdravila starostka Olympijskej dediny, dvojnásobná medailistka z olympiád v Atlante 1996 a Sydney 2000 a bývalá basketbalistka Janeth Arcainová. "V Riu zažijete nezabudnuteľné veci. Olympiáda vás spojí a pre mnohých z vás je tým najdôležitejším podujatím v živote. Olympijské hry dokážu budovať lepší svet a práve túto myšlienku chcem v Riu podporovať." Po príhovore nasledovala hymna Medzinárodného olympijského výboru, ako aj hymny všetkých štyroch krajín.

 

Slovensko na slávnostnom ceremoniáli zastupovalo priamo na mieste asi 50 členov a bolo ich spomedzi štyroch výpravy jednoznačne najviac. Za celú výpravu odovzdal starostke Olympijskej dediny vecný dar vedúci slovenskej výpravy v Riu Peter Korčok. „Na všetkých členoch našej výpravy bolo vidieť, že to pre nich bolo príjemné spestrenie pobytu. Brazílčania do toho dali svoj temperament a celkovo pôsobilo prijatie našej krajiny do Olympijskej dediny veľmi dobrým dojmom," zhodnotil na oficiálnom webe Slovenského olympijského výboru (SOV) Korčok.

 

Celý program sprevádzali tanečné choreografie brazílskych tanečníkov. Oficiálny zástupcovia každej z krajín zároveň napísali svoj odkaz spolu s podpisom na pamätnú stenu, ktorá je súčasťou myšlienky Olympijského prímeria.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies