SR - Dánsko 4:1 v E-skupine, Slováci najhoršie desiati

NETKY.SK • 9 Máj 2011, 12:43 • 2 min
SR - Dánsko 4:1 v E-skupine, Slováci najhoršie desiati

SR - Dánsko 4:1 v E-skupine, Slováci najhoršie desiati

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí hokejisti vyhrali v svojom záverečnom vystúpení na MS v Bratislave nad Dánskom 4:1 a v konečnom poradí nemohli skončiť horšie ako na 10. mieste. Rozhodovalo sa o tom v zápase Švajčiarov s USA.
      E-skupina:
      Slovensko - Dánsko 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
      Góly: 11. Stümpel (Jurčina, Šatan), 16. Šatan (Ružička, Majeský), 41. Marián Hossa (Gáborík, Halák), 51. Zedník (Handzuš, Graňák) - 5. Christensen (Mikkel Bödker, Jakobsen). Rozhodcovia: Olenin (Rus.), Sterns (USA) - Carnathan (USA), Hollenstein (Rak.), vylúčení: 7:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 9321 divákov (vypredané).
            Slovensko: Halák - Jurčina, Baranka, Podhradský, Štrbák, Majeský, Graňák, Sersen - Marián Hossa, Demitra, Gáborík - Šatan, Stümpel, Ružička - Zedník, Handzuš, Marcel Hossa - Surový, Cibák, Radivojevič
      Dánsko: Dánsko: Galbraith - Nielsen, Lassen, K. Jensen, Jesper Jensen B, Mads Bödker, Hersby, Eskesen - Green, Starkov, Hardt - Jesper Jensen, Staal, Madsen - Jakobsen, Christensen, Mikkel Bödker - Degn, Dresler, Poulsen - Storm
      Hneď v úvode sa dostali Slováci k presilovke, ale nezahrali ju dobre, keď počas dvoch minút vystrelili na Galbraitha len dvakrát. Tribúny zmrazil hneď v úvode 5. minúty Christensen, ktorý ihneď po presilovke využil nekonsolidovanosť v obranných radoch. Vzadu zostali Ružička so Stümpelom, Christensen medzi nimi vybojoval puk a Haláka obalamutil blafákom. Vyrovnanie prišlo po ďalšej nevyužitej presilovke, Jurčinom vystrelený puk tečoval do siete Stümpel. Slováci sa začali tlačiť viac do súperovej tretiny, aj keď jednozančnú prevahu si nevytvorili. Vedúci gól padol po aktivite Šatana. Krídelník pozbieral odrazený puk za bránkou, obtočil sa za ňou a zasunul ho do siete ešte predtým, než sa Galbraith stihol premiestniť.
      Slováci začali druhú tretinu aktívne, vo vyložených šanciach zlyhali Ružička i Šatan. V piatej minúte si nespokojný tréner Dánov zobral oddychový čas, po čom sa hra vyrovnala. No trvalo to iba krátky čas a postupne prevzal slovenský tím opraty stretnutia do vlastných rúk. Výborné strelecké príležitosti mali viacerí, činila sa najmä Demitrova formácia, no vytúžený gól nechcel prísť.
      Ten napokon prišie po desiatkach sekúnd v tretej časti, počas zvyšku presilovky vniesol puk do dánskeho pásma Marián Hossa a jeho propagačnú strelu z uhla si Galbraith zrazil do svojej "klietky". Nasledovala zložitá situácia dvojminútového dvojnásobného oslabenia s následnymi dvoma "klasickými" dvojminútovkami za sebou, počas ťažkých šiestich minút sa ale Hanlonovi zverenci ubránili. Poisťovací gól na 4:1 prišiel v strede posledného dejstva, keď strelu Richarda Zedníka usmernil za bezmocného dánskeho gólmana jeden z jeho obrancov. Slováci si už do konca ukontrolovali svoje prvé osemfinálové víťazstvo.
      Tabuľka E-skupiny:  
      1. ČR            4   4  0  0  0  14:5   12
      2. Fínsko        4   2  1  0  1  13:8    8
      3. Nemecko       4   2  0  2  0  13:12   8
      4. Rusko         4   2  0  0  2  10:11   6
      
      5. SLOVENSKO     5   1  0  0  3  13:14   3
      6. Dánsko        5   0  1  0  4   9:22   2
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona