SR bude v Srbsku realizovať partnerský projekt za 1,5 milióna eur

NETKY.SK • 12 August 2011, 10:29 • 2 min
SR bude v Srbsku realizovať partnerský projekt za 1,5 milióna eur

SR bude v Srbsku realizovať partnerský projekt za 1,5 milióna eur

slovakia

left justify in out

img

Slovenské subjekty zvíťazili 9. augusta vo výberovom konaní pre realizáciu partnerského projektu Budovanie kapacít pre energetickú agentúru v Srbsku, financovaného z predvstupových fondov Európskej únie (EÚ).
      Projekt bude realizovať Úrad na reguláciu sieťových odvetví Slovenskej republiky a Regionálna rozvojová agentúra Senec-Pezinok. Cieľom projektu je zlepšenie administratívnych kapacít, ľudských zdrojov a manažérskych zručností pre implementáciu acquis EÚ srbským partnerom - Energetickou agentúrou Srbskej republiky.
      Doba trvania implementácie je stanovená na 18 mesiacov a objem finančných prostriedkov predstavuje 1,5 milióna eur. Kontrakt s pracovným plánom by mal byť podpísaný najneskôr do troch až štyroch mesiacov. Projekt sa realizuje v rámci Nástroja predvstupovej pomoci.
      Rozširovanie EÚ o krajiny západného Balkánu patrí medzi dlhodobé zahraničnopolitické priority Slovenskej republiky. Získanie tohto projektu v energetickej oblasti je veľkým úspechom, ktorý umožní prehĺbiť vzájomnú spoluprácu so Srbskom. Zároveň je ocenením potenciálu, ktorým Slovensko disponuje v oblasti odovzdávania skúseností z prijímania acquis.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies