SR a Nemecko majú na ďalší postup v eurozóne rovnaký názor

NETKY.SK • 24 August 2012, 11:36 • 2 min
SR a Nemecko majú na ďalší postup v eurozóne rovnaký názor

SR a Nemecko majú na ďalší postup v eurozóne rovnaký názor - Slovensko Slovensko a Nemecko majú na ďalší postup v eurozóne rovnaký názor. Uviedol to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) po rokovaní s podpredsedom vlády a spolkovým ministrom hospodárstva a t

slovakia

left justify in out

imgSlovensko a Nemecko majú na ďalší postup v eurozóne rovnaký názor. Uviedol to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) po rokovaní s podpredsedom vlády a spolkovým ministrom hospodárstva a technológií Spolkovej republiky Nemecko (SRN) Philippom Röslerom na Úrade vlády SR. Stretnutia sa zúčastnil aj minister hospodárstva Tomáš Malatinský (nominant Smer–SD).

"Vymenili sme si veľmi dôležité postoje k súčasnej kríze v eurozóne. Je veľmi dobré, že Slovensko a Nemecko majú na ďalší postup v eurozóne rovnaký názor spočívajúci v tom, že neexistuje príliš veľa dôvodov na to, aby krajiny ako napríklad Grécko dostávali nejaké časové odklady na plnenie úloh," zdôraznil Fico.

"Vláda SR určite nebude súhlasiť v žiadnom prípade s ďalšou pomocou tejto krajine, ak budeme vidieť, že podmienky, ktoré boli nastavené, neboli splnené," doplnil šéf exekutívy.

S nemeckým ministrom hovoril aj o potrebe hlbšej integrácie Európskej únie (EÚ) a eurozóny ako lieku na súčasnú krízu. "Som veľmi rád, že Slovensko bolo hodnotené spolkovým ministrom hospodárstva ako krajina, ktorá nielen hovorí o tom, že treba konsolidovať, ale ktorá aj reálne konsoliduje. Viem, že konsolidácia je boľavá a tiež mám niekedy problém s tým, ako ďaleko sa dá zájsť s konsolidáciou verejných financií," pripustil Fico. Slovensko však podľa neho chce byť vnímané ako dôveryhodný partner a zostať v centre diania, ak by v budúcnosti došlo ku krízovému scenáru rozdelenia EÚ.

"Z vyjadrenia spolkového ministra hospodárstva Röslera vyplýva, že veria Slovensku, pokiaľ ide o deficit 4,6 % v tomto a 3 % v budúcom roku. Veria Slovensku, že opatrenia, ktoré robíme, budú mať aj efekt, ale najmä nám veria, že to, čo hovoríme, aj v reálnej praxi robíme, že nezostávame pri nejakých vyhláseniach," dodal Fico.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies