SR a Maďarsko pozývajú českých turistov na návštevu ich regiónov

NETKY.SK • 9 August 2010, 06:34 • 2 min
SR a Maďarsko pozývajú českých turistov na návštevu ich regiónov

SR a Maďarsko pozývajú českých turistov na návštevu ich regiónov

slovakia

left justify in out

img

S výsledkami aktivít cezhraničnej spolupráce medzi SR a Maďarskom, ktoré dotujú eurofondy, sa dnes môžu oboznámiť české cestovné kancelárie (CK) a médiá v Prahe - Holešoviciach. Ak ich oslovia, môžu ich zaradiť do svojich ponukových kalendárov a informačných blokov a získať tak českých turistov na pobyt v prihraničných regiónoch SR a Maďarska.
      Garantmi prezentácie sú zahraničné zastúpenia (ZZ) národných turistických agentúr SR a Maďarska pôsobiace v Česku. Ide o ojedinelú spoločnú prezentáciu produktov cestovného ruchu oboch partnerských krajín v českej metropole. Jednodňové podujatie sa koná pod názvom Road Show 2010.
      Zástupca SR - Zahraničné zastúpenie Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) v ČR potvrdilo, že táto prezentácia poukazuje na efektívnu slovensko-maďarskú spoluprácu, ktorá úspešne funguje a má svoje opodstatnenie pre spoznávanie občanov v rámci Vyšehradskej štvorky. Projekt prezentácie sa uskutočňuje vďaka Programu cezhraničnej spolupráce Maďarsko - SR, aktivity ktorého v programovom období 2007 až 2013 spolufinancujú štrukturálne fondy (ŠF) EÚ.
      Organizátori podujatia sa rozhodli upozorniť návštevníkov na možnosti cestovného ruchu v slovenských regiónoch Spiš, Gemer a maďarskej župe Borsod-Abaúj-Zemplén Megye. Hlavnými produktmi sú spoločné balíky služieb pozdĺž Gotickej a Železnej cesty a Cesty po hradoch a kaštieľoch v spomínaných regiónoch SR a Maďarska.
      Hlavnými organizátormi podujatia sú KULCS-TOUR Communication and Tourism Nonprofit Ltd. Co. z uvedenej maďarskej župy a mesto Spišská Nová Ves. Garantom podujatia za Maďarsko je ZZ Maďarskej centrály cestovného ruchu v ČR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies