SR "19" sa zišla pred turnajom Elite Round, Malatinský: Je to iný level

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 12:59 • 2 min
SR "19" sa zišla pred turnajom Elite Round, Malatinský: Je to iný level

SENEC - Slovenských futbalových reprezentantov do 19 rokov čakajú v dňoch 26. až 31. marca zápasy v rámci 2. fázy kvalifikácie o postup na finálový turnaj ME 2015, ktorého dejiskom bude Grécko. Na turnaji Elite Round v nemeckých mestách Mannheime a Sandhausene sa zverenci trénera Malatinského postupne stretnú v 2. kvalifikačnej skupine s rovesníkmi z Nemecka, Českej republiky a Írska.

slovakia

left justify in out

"V prvom kvalifikačnom kole v Maďarsku podalo mužstvo vynikajúce výkony, získali sme deväť bodov so skóre 9:2, ale uvedomujeme si, že Elite Round je iný level. Čakajú nás kvalitní súperi, za top favoritov považujem domáce Nemecko," povedal pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) po pondelkovom tréningu tréner Milan Malatinský.
     

Postupový kľúč je neúprosný, na záverečný turnaj sa kvalifikuje iba víťaz skupiny. "To je fakt, čo k tomu viac dodať? Žreb a podmienky sú dané, nám nezostáva nič iné, len sa na súperov kvalitne pripraviť. Po otváracom stretnutí s Nemeckom nás čaká Česká republika, ktorej sme nedávno podľahli na turnaji v La Mange, o kvalitách írskeho tímu tiež niet pochýb. Čakajú nás ťažkí súperi," zhodnotil kvalitu súperov kouč slovenskej devätnástky.
     

Slovenské mužstvo sa bude opierať o hráčov so skúsenosťami z európskeho a svetového šampionátu do 17 rokov spred dvoch rokov. Za ten čas hráči vyrástli na futbalistov so skúsenosťami z najvyššej domácej súťaže a z pôsobenia v zahraničných kluboch. "Je pravda, že na spomínanom turnaji v La Mange sme sa museli zaobísť bez opôr mužstva, niektorí hráči neboli uvoľnení z klubov. Verím, že sme zostavili v rámci našich možností ten najsilnejší tím, snažili sme sa zohľadniť viaceré faktory. Na hráčoch je vidieť, že sa na zraz tešili, to je prvý pozitívny krok a v tomto duchu sa budeme pripravovať aj ďalej," dodal pre futbalsfz.sk Malatinský.
     

Z 18-členného kádra mu na utorkovom tréningu chýbal Filip Lesniak, ktorého príchod z Anglicka na Slovensko netrpezlivo očakávajú spoluhráči aj realizačný tím. Dvojica Miroslav Káčer - Dominik Kružliak mala v nohách dohrávku najvyššej domácej súťaže medzi Ružomberkom a Žilinou a tak im realizačný tím naordinoval ľahší výklus. Lekárske vyšetrenie si vyžiadal zranený palec ďalšieho Žilinčana Lukáša Čmelíka, röntgen však nepotvrdil zlomeninu. Tréner Malatinský tak môže počítať na turnaji Elite Round s kompletným kádrom bez vynútených zmien.

     

Program SR "19" na turnaji Elite Round:      

26. marca (12.00 h, Mannheim) - Slovensko "19" - Nemecko "19"      

28. marca (17.00 h, Sandhausen) - Slovensko "19" - Česká republika "19"      

31. marca (12:00, Mannheim) - Írsko "19" - Slovensko "19"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies